נפגעי תאונת דרכים שנגרמו להם נזקי גוף זכאיים לקבל פיצוי בגין נזקיהם מחברת הביטוח שמבטחת אותם בפוליסת ביטוח חובה. פיצוי זה אינו תלוי במידת האשמה של הנהג לגרימת התאונה, שכן במדינת ישראל ישנה מדיניות של "אחריות מוחלטת" כך שהפיצוי מגיע לנפגע ללא קשר לשאלה מי אשם בתאונה.
ישנה חשיבות מכרעת לפניה הראשונית לחברת הביטוח ולכל טענה או אפילו מילה יש משקל חשוב להמשך התהליך ולכן חשוב מאוד לעשות את זה באופן מקצועי ומחושב.
בשלב הראשוני אנחנו שולחים "מכתב דרישה" לחברת הביטוח ומתחילים איתם בהליך של העברת כל המידע אודות התאונה וכן בהליך של משא ומתן לקבלת פיצוי על דרך הפשרה מחוץ לכותלי בית המשפט.
ככל שהליך המשא ומתן עם חברת הביטוח לא מניב את התוצאות הנדרשות או לחילופין נמשך זמן רב מידי, מומלץ להגיש תביעה לבית המשפט מכח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.
כאשר מגישים לבית המשפט תביעה מכח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, מגישים בקשה למינוי מומחה רפואי שקובע את גובה הנכות הרפואית שנגרמה לנפגע כתוצאה מהתאונה. לא ניתן לצרף חוות פרטית, אלא בית המשפט ממנה מטעמו מומחה רפואי ובהתאם לקביעות חוות הדעת, אנו מחשבים את הפיצוי המקסימאלי לו זכאי הנפגע.
במקרה הצורך לקוחותינו נבדקים על ידי מומחה רפואי מטעמנו אשר מייעץ בהערכת סיכויי התביעה, בודק את חוות הדעת מטעם בית המשפט ומסייע במידת הצורך בהכנת שאלות לחקירה של המומחה הרפואי בבית המשפט.
בתאונות דרכים אשר אירעו בדרך לעבודה או בחזרה ממנה, היינו תאונות עבודה, עומדת לנפגע הזכות לקבל פיצויים מהמוסד לביטוח לאומי בגין תקופת אי הכושר שלו עקב הפגיעה ועד ל- 90 ימים ממועד התאונה. ועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי יכולה לקבוע את נכותו הזמנית ונכותו הקבועה של הנפגע בגין התאונה, כאשר קביעה זו מהווה קביעה מחייבת בהליך המשפטי, ומשכך יש חשיבות מרבית להגשת ערר על החלטת המוסד לביטוח לאומי מקום בו אנו סבורים כי המוסד לביטוח לאומי קבע אחוזי נכות נמוכים מאלו שלהם זכאי הנפגע.
לכתוב פרטים של עדים לתאונה, ככל שהיו.
אחרי שאתם משתחררים המיון מומלץ להגיע לרופא המשפחה ולבקש אישורי מחלה וזאת כדי לקבל את מלוא השכר שמגיע לכם על פי החוק עבור התקופה שנעדרתם ממקום העבודה.
אנחנו דוגלים באנושיות, מקצועיות ובמתן יחס אישי לאורך כל התהליך, עד להשגת פיצוי כספי מירבי ללקוחותינו.